Saker du rengör för ofta

Under lång tid trodde jag att alla som besöker bloggen måste vara ett stort fan av hushållet. Men nu vet jag bättre. Du, som jag, vill helt enkelt hitta ett sätt att förkorta tiden du tillbringar för att rengöra och sköta om hushållet, utan att förlora resultat. Ibland är det svårt, men ibland väldigt lätt. Visste du till exempel att det finns ganska många saker som du städar för ofta?

Saker du rengör för ofta

Tro det eller inte, det finns saker runt huset som inte behöver städas så ofta som du tror. Så kanske är det dags att ta en paus! Det här är nio saker du städar för ofta.

Kläder

Om du känner att du tillbringar större delen av tiden i tvättstugan, är chansen stor att du tvättar kläderna för ofta. Såvida du inte har gjort smutsigt arbete, svettat överdrivet eller spilla mat överallt, har du bra kläder i mer än en dag. Det finns naturligtvis undantag, till exempel underkläder, strumpor, sportkläder och allt annat du bär nära din kropp.

Tvättas upp

Det är inte fel att skrapa återstående mat från din tallrik innan den går i diskmaskinen, men hoppa över försköljningen från och med nu. Diskmedel är enzymer som fäster sig vid maten och löser dem upp innan de sköljs bort. Om det inte finns något att hålla sig till kommer tvättmedlet att tvätta bort genast och det är slöseri. Du kan rengöra diskmaskinen varje månad.

Vinterrockar

Vill du spara på kostnader för kemtvätt? De flesta vinterrockar kan enkelt rengöras en gång per säsong. Tricket att hålla sig borta från kemtvätten så länge som möjligt är att få fläckar snabbt och behandla dem ordentligt. Häng pälsen ordentligt bort efter bärning och använd en lämplig borste för att ta bort damm och trådar.

Gardiner

Gardiner i vardagsrummet och sovrummen behöver inte tvättas så ofta. En årlig grundlig rengöring är tillräcklig. Om du har gardiner i köket är det bättre att tvätta dem två gånger om året, för då kommer fettpartiklar in i dem.

Mattor

Det räcker också att mattor rengör dem ordentligt en gång om året. Och nej, det är ingen ursäkt för att inte dammsuga eller fräscha upp varje vecka, eftersom det är nödvändigt. Regelbunden dammsugning förhindrar att smuts tränger in djupt in i mattan. Om du funderar på att rengöra mattan själv, tänk noga. När du gör detta själv kan du verkligen göra mer skada än nytta. För mycket vatten och rengöringsmedel kan dra till sig smuts eller orsaka mögel.

Badleksaker

Barn kan använda ett bad flera gånger i veckan, men deras leksaker kan hålla längre utan rengöring. Om du sköljer leksakerna väl under rinnande vatten efter varje användning behöver du bara rengöra dem noggrant en gång i månaden.

Kuddar

Sängkläder tvättas bäst varje vecka eftersom de är i direkt kontakt med din hud. Du kan dock lämna kuddarna. Var sjätte månad räcker. Om du tvättar dem ofta tappar de snabbt sin form och de kommer inte längre kännas bekväma. Du kan tvätta nästan alla typer av kuddar själv, men kontrollera tvättanvisningarna noga!

Ugn

Rengöring av ugnen behöver inte finnas på din veckovis att göra-lista. Om du bara torkar bort allt du spiller med en gång räcker en städning två eller tre gånger om året. Planera till exempel en grundlig rengöring efter semestern!

Skafferi

Eftersom du främst använder kylskåpet för färska, men också råvaror, är det viktigt att rengöra det varje vecka. Skafferiet är naturligtvis en annan historia. En eller två gånger per år räcker. Töm bara helt, kolla efter skadedjur (du vet aldrig!), Torka av hyllorna och kontrollera utgångsdatum.
Finns det saker du städar för ofta?

Om du ska flytta så kontakta oss för flyttstädning i Malmö!