Rensa bort innan du flyttar

Rensa ut innan du flyttar? Så här gör du!

Det är lättare sagt än gjort! Kanske är du som jag – minnen är knutna till många objekt, andra saker kan fortfarande användas …

Men ingenting frigör själen lika mycket som ordentlig utrensning. Speciellt före en flytt finns det en unik möjlighet att verkligen rensa saker. I den här bloggartikeln beskriver vi hur detta görs på det professionella sättet.

Rensa bort innan du flyttar: konst

En av våra flyttstädare beskriver skickligt hur ordentlig städning förändrar ditt liv . Du hittar en sammanfattning av de viktigaste punkterna här.

Tips ett: ta itu med kategorier, inte rum

Vanligtvis rengör man rum för rum: först sovrummet, sedan badrummet och så vidare. Men det går snabbare om vi till exempel. Först gallra ut bland alla gamla kläder, sedan från böcker etc. Så hitta först alla böcker och gå igenom dem alla på en eftermiddag.

Tips två: respektera dina personliga tillhörigheter

Din garderob överflödar igen, tröjor korsas över stolen? Proffset råder oss att också tänka på känslorna av våra tillhörigheter och respektera dem. Låter lite konstigt först – i andra ögonblicket gillar jag det här tipset bäst! Hur försiktiga våra farföräldrar var med sina tillhörigheter! Låt oss ge våra personliga saker en själ för att hantera dem mer noggrant.

Tips tre: gör utan nostalgi

Nostalgi är inte din vän – så säger proffset. Jag känner till problemet särskilt innan du flyttar: Du är stressad, vill göra allt snabbt, men rätt och kan helt enkelt inte bestämma dig. ”Nej, det behöver jag fortfarande!” eller ”Peter gav det till mig!” kommer du att tänka snabbt.
När vi slår ut läser vi plötsligt gamla brev och vykort som faller i våra händer. Vi hittar gamla, självbrända CD-skivor från förflutna älskare och inbjudningar till glömda fester. Men – det finns inget utrymme för det när du rensar! Fokusera på att kasta bort saker, inte gamla minnen. Om du inte vill dela med dig av det, lägg allt i en mapp.

Tips fyra: att skilja sig från saker är så bra

Strax innan du flyttar har du ingen aning om hur bra det är att ha få saker i din nya lägenhet. Att dela med sig av gamla saker är otroligt bra och befriar. Men proffset är strängt med oss också här: När vi rensar bör vi bara koncentrera oss på själva arbetet, ingen telefon, ingen musik.

Jag testade det med mina kläder – och se, det är till och med kul. Om du är ärlig mot dig själv kommer du att se att det finns så många överflödiga kläder. Urtvättad, fel stil, obekväm, slitna… Lägg bara bort det!

Flyttstädning i Malmö

Det är inte enkelt att städa inför flytten, du har redan så mycket att tänka på och du har troligtvis varken ork, tid eller egentlig kunskap för flyttstädningen. Kontakta oss som professionella flyttstädare i Malmö så gör vi jobbet åt dig så du kan koncentrera dig på alla andra saker som kommer med en flytt.