Rengöring av kopparkranar: fem tips

Du är naturligtvis väldigt stolt över ditt vackra badrum. Och eftersom du vill hålla ditt badrum vackert så länge som möjligt är rengöring mycket viktigt. En del av denna rengöring är att hålla din kopparkran städad. I den här bloggen kommer vi därför att ge dig fem tips om hur du bäst kan rengöra din kopparkran.

Tips ett: Det första tipset låter logiskt, men det är mycket viktigt: förebyggande är bättre än botemedel. Om du vill hålla din mässingskran snygg är det viktigt att förhindra kalkfläckar. Du gör detta på ett ganska enkelt sätt, nämligen genom att torka av efter användning. Du kan placera en separat torr trasa i badrummet för detta eller använda din handduk efter duschen.

Tips två: Det är viktigt att rengöra regelbundet. Om du städar en gång i månaden och inte ägnar så mycket uppmärksamhet åt din kopparkran slutar du med mycket mer arbete. Kalk bildas och smuts ansamlas. Rengör därför kopparkranen varje vecka. Detta behöver inte ta mycket tid alls, eftersom du kommer att läsa i resten av tipsen. Detta tips gäller även för andra kranar i huset, till exempel kökskran.

Tips tre: Att rengöra din kopparkran behöver inte ta mycket tid alls. Du behöver inte få komplicerade rengöringsprodukter hemma eller skrubba i timmar för att hålla din kran snygg. Allt du behöver göra är att göra ett milt tvålvatten av varmt vatten med till exempel grön tvål. Alla andra rengöringsmedel (som saltsyra, myrsyra, ättiksyra eller klorblekmedel) kan orsaka skador. Du kan sedan enkelt rengöra din kopparkran med detta tvålvatten. Kom ihåg att sköljning grundligt är viktigt.

Tips fyra: När du använder tvålvattnet för att rengöra kopparkranen är det viktigt att använda en mjuk trasa. Du kan tänka på en tygduk. Använd inte en skurplatta, eftersom det kan orsaka repor. Sänk ner duken i tvålvattnet och skrubba försiktigt kranen. Du kommer att se att detta gör din kran helt vacker igen!

Tips fem: Förutom att det är klokt att rengöra kopparkranen regelbundet, är det bra att göra en stor rengöring då och då. På detta sätt förblir ditt badrum kryddig och omfattande, inklusive din kopparkran. Under denna rengöring kan du ta extra hand om kranen. Till exempel kan du köpa en tandborste och använda den för att städa upp de svåråtkomliga områdena på kranen. På så sätt förblir din kopparkran vacker i flera år!

Om du vill ha en kopparkran som förblir vacker under lång tid är det naturligtvis inte bara viktigt att underhålla den. Det är också viktigt att du köper en kran av hög kvalitet. Med en kopparkran är det viktigaste att kopparen inte oxiderar den. Den galvaniserade tekniken i våra kopparkranar minskar oxidationen och vidhäftningen av rost. På så sätt förblir din kopparkran vacker så länge som möjligt!

Kontakta oss för din flyttstädning i Malmö!