Rengöring av duschhuvuden

Det bästa sättet att ta bort kalk

Rengör duschhuvuden? Kalk är en viktig fiende i badrummet. Vidta regelbundna och kraftfulla åtgärder mot det för att förhindra att duschhuvudet blir tilltäppt och duschen blir lite mer än en måttlig vattenstråle.

Precis som plattorna i badrummet förtjänar duschhuvuden också tillräcklig uppmärksamhet. Detta förhindrar att de olika munstyckena blir tilltäppta. Beroende på var du bor finns det en relativt stor mängd kalk i vattnet i Malmö. Detta kräver regelbundet underhåll, så att duschen behåller sin fina spray. Eller för att hålla sig avslappnad under regnduschen.

Med lite uppmärksamhet på underhåll och rengöring kan du fortsätta att njuta av kristallklart vattnet. Från ett duschhuvud från vårt breda sortiment, där vi har allt du letar efter i badrummet.

Tips: rengör duschhuvudet så lite som möjligt och förhindrar fortfarande kalkavlagringar? Det är klokt att rengöra och torka både kranen och duschen ordentligt efter varje användning. Det förhindrar uppbyggnad av avlagringar, vilket gör rengöringen mycket lättare efteråt. Det förhindrar dig också från att behöva aggressiva rengöringsmedel. På så sätt är tillvägagångssättet ännu bättre för miljön.

Håll glansen

Duschhuvuden i krom eller rostfritt stål har en vacker glans som håller lite längre över tiden. Det är resultatet av kalk, som vi nästan alla har att göra med i Malmö. Lyckligtvis kan du göra något åt detta genom att regelbundet rengöra duschhuvudet.

Detta gäller för en stor regndusch, precis som överdusch och handdusch. Du kan njuta av dem så länge som möjligt genom att regelbundet rengöra och avkalka dem. Med en vacker glans och tack vare vattnet som rinner ut genom alla munstycken. För att fortsätta att duscha i en lyxig miljö, bara i ditt badrum.

Du kan behålla duschhuvudets glans genom att rengöra det regelbundet. Detta behöver inte vara svårt, eftersom det faktiskt alltid involverar samma fiende. Vatten kvar på huvudet, som innehåller kalk. Denna kalk skapar en tråkig look och kan täppa munstyckena. Genom att rengöra duschhuvudet med rätt rengöringsmedel och rätt rengöringsutrustning har du så lite problem som möjligt.

Rent duschhuvud: längre livslängd

Det är trevligare att duscha under ett rent duschhuvud. Det garanterar tillräckligt med vatten från alla munstycken och förhindrar att kalk påverkar utseendet. Ändå är det inte allt eftersom det också bidrar till ett längre liv.

Kalk kan täppa till några av spruthålen, precis som det kan orsaka irriterande avlagringar på plattorna. Inuti duschhuvudet betyder det att mer vatten måste gå igenom de andra hålen. De är inte utformade för det, vilket kan orsaka mer skada. På detta sätt minskar livslängden för duschen som helhet snabbt.

Det är viktigt att rengöra och torka dusch och duschhuvud efter varje användning. Skölj dem eller torka av dem med en mjuk trasa. Och torka dem väl för att förhindra att kalken torkar i eller på den. På detta sätt har kalk mycket mindre chans att attackera materialen. Det gör rengöringen av duschen mycket enklare. Du kan njuta av de trevliga stunderna i duschen så länge som möjligt, även om du bor i ett område med mycket kalk i vattnet.

Kontakta oss för att få flyttstädning i Malmö!