Slutstädning vid utflyttning till rengöring vid inflyttning

Att flytta är en spännande sak – det finns stor förväntan på den nya lägenheten eller huset. Men att flytta från ditt gamla hem betyder också stress, som vi kan befria dig från en del med flyttstädning. Låt flyttfirman ta hand om lådorna och möblerna och låt oss sköta flyttstädningen göra slutstädningen av lägenheten när du flyttar i Malmö.

Vi tar hand om städningen efter flytten som slutstädning innan vi överlämnar nycklarna till hyresvärden eller den nya ägaren – oavsett om du flyttar från en lägenhet, hus, kontor eller kommersiell fastighet. Och även efter att du flyttat in gör vi grundrengöringen åt dig som en del av flyttstädningen. Din flytt blir helt avslappnad och utan rengöring.

Trött på att städa din gamla lägenhet eller ditt kontor när du ska flytta? Kontakta oss om en offert på flyttstädning så får du se vad det skulle kosta att låta oss sköta städningen.

Vad är flyttstädning egentligen?

Avlägsnande rengöring inkluderar rengöringsarbete som är nödvändigt efter inflyttning, utflyttning eller efter en renovering. Det spelar ingen roll om du flyttar in eller ut från en lägenhet, hus, kontor eller annan kommersiellt använd byggnad. Du kan lämna slutstädningen, som ofta regleras i hyresavtalet, till oss när du flyttar från en hyreslägenhet, hyreshus eller kontor och du kan koncentrera dig fullt på att inreda den nya fastigheten.

Vad gör man när man flyttar städning?

Som ett professionellt städföretag i Malmö och det omgivande området arbetar vi för både privata hushåll och kommersiella fastigheter. Vi har sammanfattat för dig vilket rengöringsarbete vi gör för dig.

Rengöring vid flytt

För slutstädning av lägenheten vid flytt, för slutstädning av huset och kontorslokalen eller för avveckling av en semesterlägenhet tar vi på oss följande tjänster:

 • Grundläggande rengöring av utrustat kök med elektriska apparater som kylskåp och spis
 • Rengöring av desinfektionsmedel i badrum och toalett, på begäran även avkalkning av kakel och inredning
 • Rengöring av ljusbrytare och uttag
 • Rengöring av dörrar med ramar
 • Rengöring av alla våningar inklusive remsor
 • Fönsterrengöring
 • Rengöring av balkong och terrass
 • Demontering av små apparater och redskap på begäran

Kontoret eller hyreslägenheten städas efter att ha flyttat så snart den är tom eller bara små föremål är kvar.

När vi rengör flytten rengör vi det utrustade köket, inklusive kylskåp och spis.

Rengöring efter renovering

Vi vill också nämna städningen efter renoveringen. Ofta när du flyttar – vanligtvis när du flyttar från en lägenhet – utförs renoveringar i förväg. Vi tar bort färg som har droppat på fönsterrutor, dörrar eller golv när vi utför en flyttstädning. Utnyttja vårt erbjudande om du som privat ägare vill flytta in i ditt eget hem eller lägenhet efter en renovering.

Rengöring efter och innan du flyttar in

Vår borttagningsrengöringstjänst inkluderar även städning av lägenheter och städning i Malmö före och efter flytten till den nya fastigheten. Som hyresvärd anställer du oss för att ge dina nya hyresgäster ett rent hem. För nya husägare eller hyresgäster på ett kontor eller butik erbjuder vi dessa tjänster när de flyttar in:

 • Grundläggande städning innan du flyttar in i lägenheten eller huset
 • Grundläggande rengöring efter att ha flyttat in på kontoret (till exempel om möbelstrukturen och snittet har orsakat damm)
 • Rengöring av golv
 • Rengöring av desinfektionsmedel i badrummet
 • Matt schamponering och intensiv rengöring av mattor på kontor
 • Fönsterrengöring
 • Installation av små anordningar som handduksskenor, tvålautomater på begäran

På begäran kan vi rengöra fönstren när du flyttar ut eller före eller efter att du flyttat in.
När vi flyttar in på kontoret installerar vi gärna tvålautomater eller handdukautomater.

Hur lång tid tar flyttstädningen av lägenheten, huset eller kontoret?

Tiden det tar att utföra en flyttstädning beror på volymen på ordern, storleken på rummen, antalet rum och graden av nedsmutsning. Vid normal nedsmutsning behöver vi cirka en timme för en grundlig rengöring på tio kvadratmeter.

Vad kostar en flyttstädning i Malmö?

Slutstädningskostnaden vid flytt från en lägenhet eller ett kontor beräknas enligt hur många kvadratmeter det är. För en grundläggande rengöring av det utrustade köket och rengöring av badrummet med kalkavlägsnande är städningskostnaderna efter flyttning 40 till 60 kronor per kvadratmeter. Dessutom finns resekostnader och den lagstadgade mervärdesskatten.

För en lägenhet på 70 kvadratmeter är kostnaden för flyttstädning mellan 3000 och 4000 kronor netto plus ankomst och avresa. Priset på flyttstädning kan variera, till exempel om smutsen är mycket tung eller om du vill ha en grundligare fönsterrengöring.

Varför är rengöring nödvändig när du flyttar?

I synnerhet när det gäller hyresfastigheter fastställs i hyresavtalet att kontoret eller lägenheten måste rengöras före överlämning – dvs innan flytt. I vilken utsträckning slutstädningen av hyreslägenheten måste utföras vid utflyttning beror på klausulen i avtalet.
När det gäller föremål med mattor är det ofta lämpligt att rengöra vid flyttning om det finns svåra fläckar och smuts.

Kontakta oss som ditt företag för flyttstädning i Malmö! Vi finns här för dig alla dagar i veckan, kontakta oss idag för en offert på din flyttstädning.