Flytta billigt

Att flytta är ofta förknippat med stress och höga ekonomiska kostnader. Men det finns många sätt att röra sig effektivt och billigt samtidigt. Detta kan inte bara spara pengar utan också många nerver. Detta är viktigt när du har en stram budget.

I vårt blogginlägg har vi därför sammanställt olika punkter som du kan utgå ifrån för att flytta billigt och effektivt med.

Beräkning av flyttkostnader

Vid beräkning av flyttkostnader sammanfaller flera faktorer. För att du ska få en förståelse för hur det ska vara billigt har vi listat de viktigaste kostnadsposterna för en flytt:

  • det avstånd som måste köras
  • den rörliga volymen av möbler och föremål
  • tillgänglighet för den gamla och nya lägenheten
  • tid för flytten (arbetsdag eller helgdag)
  • ytterligare tjänster såsom förpackningstjänst, flyttstädning, omhändertagande av möbler eller möbelförvaring.

Dessa poäng kan användas för att identifiera kostnader som kan spara värdefulla pengar. Till exempel, om du planerar vissa saker i förväg, minskar mängden av dina tillhörigheter som ska transporteras eller avstår från vissa tilläggstjänster.

Du hittar ofta praktiska flytt-kalkylatorer på flyttfirmornas hemsidor. I dessa kan du ange viktig information med bara några få klick, så skickar flyttfirman ett detaljerat, icke-bindande erbjudande till dig.

Rör dig billigt och undvik onödiga kostnader

Om du flyttar från en hyrd lägenhet till en annan bör du ställa in ditt flyttdatum så bekvämt som möjligt för att undvika dubbla hyresbetalningar. Försök att flytta i mitten av månaden, eftersom de flesta flyttföretag ofta fortfarande har gratis möten under denna period. Du kan också sälja gamla hushållsartiklar och möbler, till exempel på auktionsplattformar, i begagnade butiker eller på loppmarknader. Sist men inte minst kan du spara hantvärkostnader genom att anställa skickliga studenter för att utföra reparationer.

Vilka kostnader kan du spara själv?

Att flytta på egen hand kan spara kostnader, men det är inte alltid en optimal lösning för att flytta billigt. För även om du flyttar själv, finns det ofta kostnader som inte är uppenbara i början, men som bör budgeteras för. Här listar vi de viktigaste kostnadsposterna för dig:

Kostnader du sparar

Du kan spara kostnaderna för flyttgubbarna och en förare som ska köra flyttbilen.
Dessutom finns det inga demonterings- och monteringskostnader.

Kostnader som fortsätter att uppstå

En skåpbil skulle också behöva hyras på egen hand.
Kostnaderna för bensin, försäkring och i vissa fall behövs även tillstånd för parkering.
Dessutom faller andra kostnader på förpackningsmaterial och eventuella möbler och möbelköp.

Du kommer behöva en flyttstädning. I Malmö är det obligatoriskt att anställa ett flyttföretag för flyttstädningen och det är inte godkänt att göra detta själv. Kontakta oss om du behöver du duktiga städare för dig flytt, vi har ett mycket gott ryckte i Malmö och utför dagligen flyttstädningar runt om i hela stan. Kontakta oss redan idag för att få en kostnadsfri offert, bättre att vara ute i god tid! Ser fram emot att höra ifrån er!