Dessa rengöringsmetoder gör ditt hus smuttsigare

Du kanske inte förväntar dig det, men ibland kan rengöring faktiskt göra ditt hus smutsigt. Vi berättar vad du kan göra åt det.

För mycket disk i diskmaskinen

Överfyller du ibland din diskmaskin? Detta kan spara vatten, men det gör inte dina tallrikar renare. Om du fyller på diskmaskinen blir disken betydligt mindre rena, eftersom vattnet inte når allt.

Med hjälp av en dammvippa

Avsikten är att en dammvippa ska ta bort damm och det verkar den göra vid första anblicken. Men det enda som en fjäderdämpare gör är att flytta dammet. Detta beror på att damm inte fäster vid fjäderdämparen. Det finns speciella rengöringsdukar som dammet fäster vid och mer damm fäster vid en enkel fuktig trasa än på en dammvippa. Det är därför bättre att använda detta om du inte vill göra dubbelarbete.

Rengör inte dammsugaren

Dammsugaren är användbar vid rengöring, men måste rengöras själv. Det är ibland glömt. När dammsugarpåsen är full avger dammsugaren mer damm än den suger upp. Så byt alltid väskan innan den är helt full.

Använd för mycket tygmjukgörare

Är dina lakan eller handdukar lite fettiga? Detta kan bero på överdriven användning av tygmjukgörare. Använd därför maximalt den rekommenderade mängden tygmjukgörare som anges på förpackningen eller ännu mindre. För mycket tygmjukgörare kan också göra att handdukar blir mindre absorberande. Dessutom är tygmjukgörare mycket dåligt för miljön, så försök att minska användningen så mycket som möjligt.

Använd samma rengöringsduk

Användning av en enda rengöringsduk för olika ytor sprider fler bakterier än du tar bort. Inte särskilt hygieniskt. Därför är det bättre att använda olika trasor och tvätta dem efter varje användning.

Förvara våt toalettborste

Du kan väl tänka på att det växer mycket bakterier på en toalettborste. Speciellt när du förvarar toalettborsten våt efter användning är det en grogrund för bakterier. Därför är det bäst att låta borsten torka innan du returnerar den till hållaren. Dessutom är det inte en dålig idé att rengöra borsten då och då genom att blötlägga den i en hink med varmt vatten och klår.

Rengör inte insidan av papperskorgen

Kommer det dålig lukt från papperskorgen? Då beror det antagligen på att du bara byter ut påsen. Men insidan av papperskorgen måste också rengöras då och då, eftersom svampar och bakterier gillar att bosätta sig där. Det är bäst att rengöra insidan av papperskorgen varje vecka med såpvatten.

Byt inte ut smutsiga svampar

Kommer du ihåg när du senast bytte skurkuddar? För att förhindra att de blir smutsiga, men inte rena, bör du byta svamparna varje månad. Under tiden kan du hålla svamparna rena genom att värma dem i mikrovågsugnen i en behållare med vatten i en minut.

Kontakta oss som ditt företag för flyttstädning i Malmö!