Avloppslukt i badrummet?

Har du någonsin gått in på badrummet, att du blev chockad av lukten som hängde där? Kunde inte räkna ut var lukten kom ifrån? Det finns en god chans att avloppsluften i badrummet orsakas av gaser från avloppssystemet.

Riskerna för avloppslukt i badrummet

Det är inte bara mycket obehagligt att ha en så dålig avloppslukt i ditt hem, utan också mycket ohälsosamt. Om avloppsluften kvarstår i badrummet för länge kan det orsaka t.ex. huvudvärk. Det kan också förekomma en ansamling av metangas, vilket kan orsaka explosionsrisk.

Tillräckligt med anledning att inte ignorera den obehagliga avloppslukten i badrummet. Ju tidigare du fixar det, desto bättre. Men hur vet du var luften kommer ifrån? Och hur löser du det?

Hur löser du avloppslukten i ditt hem?

Avloppsluft i badrummet eller i ditt hus kan ha olika orsaker. De vanligaste orsakerna är trasiga eller ruttna rör som läcker, ett igensatt avlopp, röranslutningar som är lösa och mer irriterande saker. Att identifiera orsaken till en obehaglig lukt kan hjälpa dig att avgöra hur du fixar den.

När lukten kommer från dusch eller badkar

Om du upptäcker att avloppsluften kommer från badrummet, badkaret eller duschen, kan du prova en naturlig avloppsrengörare och avloppsrensare. Du använder bakpulver och vinäger för detta. Blanda dessa två och häll det ner i avloppet. Låt detta ligga i två timmar och skölj sedan med varmt vatten. Vänta en kvart och skölj sedan igen, den här gången med kallt vatten. Detta borde räcka för att bli av med lukten.

Toaletten är torr

Ibland orsakas en avloppslukt i huset eller badrummet av en toalett som är torr. Det är normalt att en toalett alltid har en låg vattennivå i avloppet. Detta för att förhindra att skadedjur kommer in i ditt hus genom avloppsröret, men också för att stoppa luften och gaserna från avloppet. Om detta är torrt kan det börja lukta om det. Detta kan lätt lösas genom att hälla en hink med vatten i toaletten. Varmt eller kallt vatten spelar ingen roll. Om din toalett är igensatt kan den också orsaka obehaglig lukt.

Överflödet måste rengöras

Ett översvämningshål är öppningen överst i diskbänken eller badkaret, vilket hjälper till att förhindra översvämningar. Med tiden kan smuts samlas här, vilket kan orsaka dålig lukt. Du kan fixa detta genom att hälla blekmedel genom hålet och skrubba det väl med en gammal tandborste, till exempel.
Jag hoppas att dessa tips hjälper dig och att du snabbt kan lösa en avloppslukt i badrummet från och med nu.

Kontakta oss om du behöver flyttstädning i Malmö!